Rss

Om oss

Väg Allmäninformation startades våren 2015 av Joakim Sundin i Härnösand. Idén kom när han och några till att informationen inte kom till trafikanterna så fort.

Efter att idén föddes har arbetet gått snabbt framåt och hela tiden kommer vi på nya saker vi kan göra för att öka informationen i trafiken samt arbeta med inom organisationen. Väg Allmäninformation har hittat många goda samarbetstillfällen med bl.a. Trafikverket och olika organisationen.

Namnet Väg Allmäninformation är en förkortning på Väg Allmän Informatin. Ett namn som passade bra då målet är att jobba med information i trafiken.

Väg Allmäninformation får ofta frågan om vad det är vi gör mer exakt, och det är en bra fråga. Alla våra Rapportörer gör olika mycket saker men det primära är att informerar trafikanter vid trafikfaror och hinder på väg. Exempel: rapporterar om stillastående bil, trafikfarligt objekt på väg, trafikolycka m.m. Vi informerar för allt som på något sätt hindrar framfart på väg eller riskerar att skada annan trafikant om dom inte ser det.

Idag har Väg Allmäninformation flera Rapportörer runt om i landet.

Vi söker alltid nya rapportörer som vill hjälpa till att göra våra svenska vägar säkrare!

Läs våra stadgar här